Форум Терешок

Теми для публікацій та розмов


Життя села
25 серпня 2013 Микола Сова

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Сова Микола, користувач 1ua
Микола Сова
Тема: Життя села

Сьогодні 25 серпня 2013 року  Високопреосвященніший Митрополит Черкаський і Канівський Софроній відвідав Шполянщину. Владика побував в селі Терешки. Головна мета поїздки – освячення новозбудованого храму. 
Більше як пів століття село існувало  без храму божого. Та давню мрію селян здійснив їх земляк,  голова правління Черкаської обласної спілки споживчих товариств Віктор Олександрович Боїн. Це за його фінансової підтримки в Терешках діятиме новий храм. Святкове богослужіння відвідали голова районної державної адміністрації Олександр Черевко та голова районної ради Микола Тимошенко, а також велика кількість вірян.

По закінченні літургії Високопреосвященніший Митрополит Черкаський і Канівський Софроній вручив орден Святого Макарія меценату Віктору Боїну.  Благословенні грамотами отримали активні парафіяни, які своєю працею і фінансовою підтримкою допомагали зводити храм.
Владика звернувся до присутніх з промовою , у якій наголосив на значенні події, що відбулася в Терешках. Також Високопреосвященніший Митрополит закликав вірних любити храм Божий, відвідувати богослужіння, та берегти у своїх серцях православну віру. Після цього на церковному подвір'ї всіх присутніх вітав сільський голова  Валерій Білецький бо в цей день жителі Терешок відзначали ще й День села.

25 серпня 2013


1


  Закрити  
  Закрити